onsdag 14. april 2010

Nytt kull på Setela

Mandag 8.mars var en stor dag på Setela. Da startet et nytt kull opp med ialt 14 studenter. Nå etter 1 1/2 mnd er fortsatt ikke byggningene ferdige, og undervisninger foregår derfor i samme lokalene som misjonenes administrasjon ligger. Studentene bor ganske kummerlig og det tærer nok litt på tålmodigheten at det drar så ut. Men stort sett går det bra. Det står snart ferdig veldig fine lokaler til dem.
Allerede første uka dro vi til kirkas leirsted på kysten for å bli bedre kjent og riste oss litt sammen.
Det er en livlig gjeng, de fleste mye yngre enn forrige kull, og fra flere sosiale lag av folket. Noe som byr på en utfordring for oss. Vi ønsker å behandle alle likt. Vi ønsker samtidig ikke at det skal bli en kjempestor overgang å komme tilbake fra Setela om 3 år for de fattigste. Derfor må vi prøve å finne den gyldne middelvei. For oss nordmenn er det vanslelig å forstå dette med klasseskiller, men det sitter veldig dypt i folk her. Det er ikke lette å klatre oppover, langt mindre å gå nedover på rangstigen. Et bønneemne at alle må føle seg ivaretatt for den de er.
Til slutt må vi si at vi synes vi er utrolig priviligerte som enda en gang skal få komme så nært inn på livet til mennesker fra den andre siden av jordkloden. Er utrolig berikende både åndelig og mennesklig sett.


Bilder fra turen til kysten. Vi leika, sang, hadde litt undervisning og ikke minst bading og sandfotball.
I undervisninga tok vi opp tema omkring det å flytte på seg og komme til en ny kultur, utfordringer og forventninger til 3 år på Setela.

Nederst: PÅ leirplassen har de laget noen artige igloer av isopor. Disse er for å sove i. Er plass til 4 i hver iglo.Fungerer godt i varmen. Har ikke dør, bare et forheng












































e

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar